Ma egy olyan receptet osztok meg veletek, melynek eredetét is megjelelöm, mert így egyeztem meg a recept feltöltőjével. És ezúton szeretném neki megköszönni a lehetőséget, és persze a csodás receptet is.Tehát akkor eredetiben 5 perces brownie Zsuliltól, melyet itt találtok:

Megosztom veletek, hogy miért is készítettem ezt a gyors, és tényleg remek süteményt.
Július 3.-a ebben az évben keddre esett. Ezen a napon volt az 3. évfordulónk a Párommal. Mivel 4 óráig dolgozom, 5 órára érek haza, a Párom pedig kb. 5:30-ra vagy 6 órára, így kellett egy olyan gyors sütemény, mellyet ennyi idő alatt el tudok készíteni az alkalomra. Ezért nagyon örültem, mikor a NoSalty oldalon ráakadtam erre a receptre. El is készítettem nyomban, vennem sem kellett semmit sem, minden volt hozzá otthon. Bár én nem lekvárral, hanem tejszínhabbal kínáltam. Mondanom sem kell, hogy osztatlan sikert arattam vele:) Bár nekem egy kicsit több idő kellett hozzá, mint 5 perc, de még is gyors!
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 4 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 tojás
  • 6 ek. olaj
  • 6 ek. tej

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, kakaóport egy tálba tesszük (ha mikróban készítjük el, akkor hőálló legyen). Hozzáadjuk a tejet, az olajat és a tojást, majd jól elkeverjük. Mikor egynemű masszává áll össze, akkor vagy tálastól betesszük a mikróba vagy, ahogy Én csináltam, egy gyümölcstorta formát kikentem vékonyan olajjal, és meghintettem liszttel, majd ebbe töltöttem bele a tésztát. 10-15 perc alatt a sütőben megsült, de azért mielőtt kivettem tűpróbát végeztem. Ha szükséges, akkor süssük még egy kicsit.
Összevetve kb. 20-25 perc alatt kész, és ebből 10-15 perc a sütés:)
Szeletekre vágva, tejszínhabban, lekvárral vagy akár vanília sodóval is isteni finom.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?