Nagyon régen készítettem, ezért nem tudok fázisfotóval szolgálni, de ha elkészítem majd megint, akkor pótolom. Egyébként Valentín napra készítettem, és tökéletesen megfelelt. Nagyon mutatós, nem tart sokáig, és még csak nem is mondható drágának. Bár a mai világban, mindenki máshogy ítéli meg. Na mindegy is, a lényeg, hogy egyszerű, gyors, mutatós és persze nagyon finom. Próbáljátok ki.
Itt a recept hozzá:
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 3 db alma
- 1/2 citrom
- 3 ek. szerint cukor
- 2 tk. őrölt fahéj
- kevés vaj
- kevés barack lekvár
Elkészítés:
Az almákat félbevágtam, kimagoztam és felszeleteltem vékony cikkekre. A citrommal meglocsoltam és annyi vizet engedtem rá, ami éppen ellepte. A vizet ízesítettem a cukorral és a fahéjjal, majd felforraltam és kb. 2 percig főztem. Nem szabad túlfőzni, nem szabad, hogy széttörjenek, annyi kell csak, hogy megpuhuljanak. Mikor készen lett, lecsöpögtettem. Félretettem.
A készen vett tésztalapot kinyútottam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam ízlés szerint cukor-fahéj keverékkel, és derelyevágóval kb. 3 centis csíkokra vágtam. Az almaszeleteket ráfektettem úgy, hogy takarják egymást egy kicsit. Ezután feltekertem jó szorosan, és tepsibe állítottam. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem, de látjuk majd, hogy mikor jó.
Mikor kivettem a sütőből, a lekvárral még forrón megkentem és porcukorral meghitettem.
Jó étvágyat!