Egyik szombaton, úgy döntöttem, hogy rántott hús lesz vasárnap de nem volt kedvem simán rántott húst enni 🙂 Ezért gyorsan elmentünk vásárolni, így lett egy kis töltött rántott husi. Természetesen variálható ki mivel tölti, következőleg gombát is teszek bele, de az tuti, hogy isteni finom. A köret mellé burgonyakrokett volt, de lehet más is, ki mit szeret.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 10 szelet sertés hús (karaj, comb szeletekre vágva, csont nélkül)
  • 10 szelet bacon
  • 10 szelet sajt

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst egy kikloffoljuk, besózzuk és hagyjuk egy kicsit így állni. Utána szépen réteggezzük. Először magunk elé veszünk egy szelet húst, ráhelyezzük a bacont, majd a sajtot. Óvatosan feltekerjük, majd így járunk el a további hússzeletekkel is.
Mikor készen vagyunk, bepanírozzuk a szokásos módon. Liszt-tojás-zsemlemorzsa, és bő forró olajban aranybarnára kisütjük. Kis lángon, lassan süssük, hogy rendesen átsüljön.
Köretenek Én burgonyakrokettet tálaltam (receptet később teszek fel), de jöhet hozzá bármilyen más köret is.

Jó étvágyat!

One Comment

Vélemény, hozzászólás?