Egyik szombaton, úgy döntöttem, hogy rántott hús lesz vasárnap de nem volt kedvem simán rántott húst enni 🙂 Ezért gyorsan elmentünk vásárolni, így lett egy kis töltött rántott husi. Természetesen variálható ki mivel tölti, következőleg gombát is teszek bele, de az tuti, hogy isteni finom. A köret mellé burgonyakrokett volt, de lehet más is, ki mit szeret.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 10 szelet sertés hús (karaj, comb szeletekre vágva, csont nélkül)
- 10 szelet bacon
- 10 szelet sajt
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst egy kikloffoljuk, besózzuk és hagyjuk egy kicsit így állni. Utána szépen réteggezzük. Először magunk elé veszünk egy szelet húst, ráhelyezzük a bacont, majd a sajtot. Óvatosan feltekerjük, majd így járunk el a további hússzeletekkel is.
Mikor készen vagyunk, bepanírozzuk a szokásos módon. Liszt-tojás-zsemlemorzsa, és bő forró olajban aranybarnára kisütjük. Kis lángon, lassan süssük, hogy rendesen átsüljön.
Köretenek Én burgonyakrokettet tálaltam (receptet később teszek fel), de jöhet hozzá bármilyen más köret is.
Jó étvágyat!
alaposan megvariáltad a sima rántott húst)))