Ez az étel akkor a legjobb, ha sok-sok hagyma van benne. Egész évben készíthető, hiszen májhoz (legyen az csirke vagy disznó) mindig hozzájuthatunk. Egy kis főtt burgonyával kínálom, de Én személy szerint friss kenyérrel eszem csak:) Gyors ebédnek is beillik, hiszen hipp-hopp készen van.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1/2 kg vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 1 csapott kávéskanál őrölt fehér bors
- 1 csapott kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 ek.pirospaprika
- 7 dl víz (vagy amennyi éppen ellepi)
- ízlés szerint só (csak tálaláskor)
Köret:
- 1/2 kg főtt burgonya
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk, majd félretesszük. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és félkarikákra szeleteljük. Az olajon üvegesre pároljuk. Borsozzuk, majd beletesszük a májat. Kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük. Felöntjük a vízzel, csak annyival amennyi ellepi. Megfőzzük kb. 15 perc alatt. Ha meg szeretnénk győződni arról, hogy megfőtt-e a máj, félbevágunk egy nagyobb darabot.
Sózni, csak tálaláskor kell, főzés közben nem, mert megkeményedik a máj.
Főtt burgonyával és friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!