Ez az étel akkor a legjobb, ha sok-sok hagyma van benne. Egész évben készíthető, hiszen májhoz (legyen az csirke vagy disznó) mindig hozzájuthatunk. Egy kis főtt burgonyával kínálom, de Én személy szerint friss kenyérrel eszem csak:) Gyors ebédnek is beillik, hiszen hipp-hopp készen van.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 1/2 kg vöröshagyma 
  • 1 dl olaj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 ek.pirospaprika
  • 7 dl víz (vagy amennyi éppen ellepi)
  • ízlés szerint só (csak tálaláskor)

Köret:

  • 1/2 kg főtt burgonya 

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk, majd félretesszük. A hagymát megpucoljukfélbevágjuk, és félkarikákra szeleteljük. Az olajon üvegesre pároljukBorsozzuk, majd beletesszük a májatKicsit pirítjuk, hozzáadjukpirospaprikát, összekeverjük. Felöntjük a vízzel, csak annyival amennyi ellepi. Megfőzzük kb. 15 perc alatt. Ha meg szeretnénk győződni arról, hogy megfőtt-e a máj, félbevágunk egy nagyobb darabot.
Sózni, csak tálaláskor kell, főzés közben nem, mert megkeményedik a máj.
Főtt burgonyával és friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?