A mai bejegyzésem nagyon friss, mert még nemrégen ebédeltünk 🙂 Na jó, azért nem most, de még mindig érzem a számban az isteni étel ízét:) Ezért gondoltam, hogy most azon nyomban megosztom veletek, eme egyszerű, de nagyszerű étel receptjét. A tölteléket lehet bármilyen húsba tölteni, na jó azért halba nem, de csirkével is isteni finom. Készítsétek el, és írjatok véleményt, nyugodtan lehet turbózni is 🙂
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1 nagy sertés dagadó
  • 3 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • 4 csirkemáj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szikkadt zsemle
  • kevés tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint bors (fehér és fekete)
  • ízlés szerint majoranna
  • kevés disznózsír

Elkészítés:

Először is elkészítjük a tölteléket. A zsemlét tejbe beáztatjuk. A májat, főtt tojást és a petrezselymet felaprítjuk kis kockákra. Egy tálba tesszük őket. A zsemléket jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott keverékhez. Egy nyers tojást beleütünk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Ha ezzel kész vagyunk, akkor a dagadóba lyukat vágunk, ahová majd a tölteléket tesszük. Ha nem szeretnénk ezzel otthon bíbelődni, a hentest is megkérhetjük, biztosan segít. A töltelékkel megtöltjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék sülés közben, ne tudjon kifolyni.
Egy tepsit kikenünk zsírral és fűszerezzük ételízesítővel és majorannával. A húst belefektetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. 1 dl vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva 1 óra alatt készre sütjük. De ha szükséges süthetjük tovább. Ha megsült az alufóliát eltávolítjuk. és még 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy szép piros legyen a felszíne.
Köretként felszolgálhatunk burgonyát, de valamilyen főzeléket is. Nálam ma meggyszósz volt mellé.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?