Ez egy rém egyszerű, de annál finomabb sütemény. Persze nem árt hozzá, ha szereti az ember a tejbegrízt, úgy általában, mert ennek a sütménynek a fő alkotórésze ez. Bármilyen gyümölccsel készíthetjük, ezért egész évben ehetjük. Nálam most szederrel készült.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 14 dkg kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 7-8 evőkanál búzadara
  • ízlés szerint gyümölcs (meggy, málna, szeder stb.)
Elkészítés:

A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és a cukrot, és folytonos keverés mellet hagyományos kását főzünk belőle (ne legyen túl híg, de kőkemény se). Ha ez elkészült, a tojások fehérjét habbá verjük a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is. A még forró, meg nem dermedt darakásába belekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarint is.

Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt vagy sütőpapírral bélelt süteményformába (gyümölcstorta forma) öntjük a tésztát. Tetejét megszórjuk gyümölccsel. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Melegen és hidegen is fogyasztható.

Tipp: a cseresznyét, meggyet magozzuk ki, a befőttet csepegtessük le, ha fagyott gyümölcsöt használunk, olvasszuk ki teljesen és csöpögtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?