Ez egy rém egyszerű, de annál finomabb sütemény. Persze nem árt hozzá, ha szereti az ember a tejbegrízt, úgy általában, mert ennek a sütménynek a fő alkotórésze ez. Bármilyen gyümölccsel készíthetjük, ezért egész évben ehetjük. Nálam most szederrel készült.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 15 dkg margarin
- 14 dkg kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 l tej
- 7-8 evőkanál búzadara
- ízlés szerint gyümölcs (meggy, málna, szeder stb.)
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és a cukrot, és folytonos keverés mellet hagyományos kását főzünk belőle (ne legyen túl híg, de kőkemény se). Ha ez elkészült, a tojások fehérjét habbá verjük a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is. A még forró, meg nem dermedt darakásába belekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarint is.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt vagy sütőpapírral bélelt süteményformába (gyümölcstorta forma) öntjük a tésztát. Tetejét megszórjuk gyümölccsel. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Melegen és hidegen is fogyasztható.
Tipp: a cseresznyét, meggyet magozzuk ki, a befőttet csepegtessük le, ha fagyott gyümölcsöt használunk, olvasszuk ki teljesen és csöpögtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát.
Jó étvágyat!