Megint egy cobbler recept és elárulom nektek, hogy nem az utolsó. Már ki van találva a következő adag is:) A tésztáját egyszerűen imádom, és a legjobb, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetem. Most alma és szőlő került bele. Féltem, hogy együtt milyen lesz a két gyümölcs, mert sosem próbáltam még, de nem csalódtam. Nagyon finom volt. Sajnos gyömbért nem kaptam a boltban, így kimaradt a fűszerezésből, de Ti nyugodtan használjátok a fahéj helyett. A fénykép nem túl jó, mert a szőlő inkább néz ki borsónak vagy piszkének, de Én tudom, hogy az szőlő:)))
Íme a receptem:
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg Rama
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- kevés tej
Töltelék:
- 4 közepes méretű alma
- 3 közepes fürt szőlő
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint citromlé
- kevés liszt
- kevés Rama (kenéshez)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, sóval és a cukorral elkeverem. A vajat elmorzsolom a liszttel. Beleütöm a tojást, majd annyi tejet/tejfölt öntök hozzá, hogy lágy tésztát kapjak, de nem folyósat, hanem kanalazhatót. 1 órát pihentetem hűtőben (ez el is maradhat).
Az almát megpucolom, kockára vágom, a szőlőt leszemezem és megmosom. Egy tepsit kikenek vajjal, majd belehalmozom az almát és a szőlőt. Meglocsolom a citromlével, megszórom cukorral, fahéjjal és liszttel. Egy kanál segítségével jól összekeverem. A gyümölcs tetejére kis tésztahalmokat szaggatok kanál segítségével vagy kis gombócokat készítek. Megszórom a tészta tetejét cukorral (legjobb lenne a barnacukor) és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.
Nekem elég sok leve lett, amit leöntöttem róla, miután megsült. Ez elkerülhető, ha megfelelő mennyiségű lisztet szórunk a gyümölcsre. Vaníliasodóval vagy tejszínhabbal kínálom.
Jó étvágyat!