Ez nagyon egyszerű tésztaleves, viszont nagyon finom. Arra kell csupán vigyázni, hogy annyit készítsünk belőle, amit el is fogyasztunk, mert különben nem marad leve (másnapra mindet beszívja a tészta). Gyorsan készen van, ezért hétköznap hazaérve a munkából,  1 óra alatt finom levest tehetünk a család elé az asztalra.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 25 dkg lebbencs tészta
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fehérrépa (petrezselyemgyökér)
  • 1 közepes burgonya
  • 1 karika karalábé
  • 1 karika zeller 
  • petrezselyem zöld (elhagyható)
  • ízlés szerint só
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 késhegynyi fehér őrölt bors
  • 1 késhegynyi fekete őrölt bors
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1 dl olaj
  • 3 l víz

Elkészítés:

A tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leég. Mikor a tészta megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket, összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk pirospaprikát, sót, ételízesítőt és a borsot, majd felengedjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, kb. 1 óra hossza, de sokban függ a zöldségek nagyságától.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?