Ez nagyon egyszerű tésztaleves, viszont nagyon finom. Arra kell csupán vigyázni, hogy annyit készítsünk belőle, amit el is fogyasztunk, mert különben nem marad leve (másnapra mindet beszívja a tészta). Gyorsan készen van, ezért hétköznap hazaérve a munkából, 1 óra alatt finom levest tehetünk a család elé az asztalra.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 25 dkg lebbencs tészta
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagy fehérrépa (petrezselyemgyökér)
- 1 közepes burgonya
- 1 karika karalábé
- 1 karika zeller
- petrezselyem zöld (elhagyható)
- ízlés szerint só
- 1 ek. pirospaprika
- 1 késhegynyi fehér őrölt bors
- 1 késhegynyi fekete őrölt bors
- 1 tk. ételízesítő
- 1 dl olaj
- 3 l víz
Elkészítés:
A tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leég. Mikor a tészta megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket, összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk pirospaprikát, sót, ételízesítőt és a borsot, majd felengedjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, kb. 1 óra hossza, de sokban függ a zöldségek nagyságától.
Jó étvágyat!