Ez egy ideális reggeli étel, sokféle variációval. Én most a hagymásat mutatom meg nektek, de majd jön a többi is. A legjobb kerámia serpenyőben sütni, de ha nincs otthon, megteszi a sima serpenyő is. Hipp-hopp készen van, és mindenki teli hassal indítja a napot, tele energiával:)
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 2 tojás (1 személyre)
- ízlés szerint só
- kevés olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, kis kockákra vágom, és üvegesre pirítom. A tojás kevés sóval felverem, majd a hagymára öntöm. Én kerámia serpenyőben sütöttem, ezért nem kavargattam, hanem hagytam omlett szerűen megsülni, majd feldaraboltam. De ha sima serpenyőben sütöm, akkor sülés közben időnként megkeverem, hogy ne égjen les. Mikor kész, tányérra szedem, sózom. Egy kis piros arannyal és friss sajtos kiflivel, na meg pár szem koktél paradicsommal elfogyasztom:)
Jó étvágyat!