Tegnap a barátaink meglátogattak minket. Nemrég kiderült, hogy nem ehet tojást és tejet Zsuzsi (ő a lány barátunk). Ezért kellett valami olyan finomságot sütnöm, amiben ezek nem találhatóak meg, és még gyorsan kész is van, lévén, hogy kb. másfél órám volt vacsorát és desszertet készíteni. Így esett a választás erre a tojásmentes piskótára. Nagyon finomra sikerült, bártan ajánlom mindenkinek.
Íme a receptem:

Tojás nélküli kakaós piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. kakaót
  • 6 ek. olaj
  • 3 ek. ecet (10 %-os)
  • 2,5 dl víz

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával, félreteszem.
A többi hozzávalók összekeverem habverővel, majd apránként hozzáadom a lisztet. Jól elkeverem.
Sütőpapírral bélelt vagy zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben megsütöm.
Mikor kész, kiborítom, lehúzom róla a papírt és hagyom kihűlni. Megszórom porcukorral és baracklekvárral kínálom.

Jó étvágyat!

One Comment

Vélemény, hozzászólás?