Ma egy tésztafélét hoztam Nektek. Ez a nokedli. Kiváló pörkölthöz, tokányhoz, készíthető tojással és még sorolhatnám. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és laktató. Ha nincs otthon tészta, nem kell megijedni, kiválóan alkalmas a pörkölt mellé.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 só
  • 5 dl víz (vagy amennyi szükséges)

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, hozzákeverjük a sót, majd a közepébe egy mélyedést készítünk. Ide ütjük a tojásokat, fakanállal pedig elkezdjük elkeverni. Mikor már összeállt, apránként adagolva hozzáadjuk a vizet (itt figyeljünk, mert a liszt minőségétől függ, hogy mennyi szükséges bele). Csomómentesre keverjük, majd hagyjuk kicsit pihenni, míg egy nagy fazékban vizet forralunk. A vízbe teszünk egy kávéskanál sót. Előkészítünk egy nagy tálat hideg vízzel töltve, és egy tésztaszűrőt. Nokedliszaggatóval a tésztából egyszerre annyit szaggatunk a vízbe, amennyi egyszerre a szaggatónkba fér és megfőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, akkor még pár 1-2 percig főzzük, majd a hideg vízbe szűrjük. Következik a következő adag, míg el nem fogy a tészta. A hideg vízből még egyszer átöblítve leszűrjük a nokedlit. Félretesszük.

Pörkölt, sertés tokány mellé kínálom.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?