Ez köret egyszerű, finom és sokmindenhez párosítható. Kedvünk szerint ízesíthetjük, majd hozok rá variánsokat. De a Borsópörkölthöz, vagy a Fokhagymás húshoz tökéletes. Erről jut eszembe régen készítettem már Fokhagymás húst, úgyhogy nemsokára elkészítem és jövök a recepttel is. De addig is….
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1 börge rizs
- 3 bögre víz
- 1 kk. só
- kevés olaj
Elkészítés:
Az olajat felhevítem, hozzáöntöm a rizst és összekeverem, felmelegítem benne. A 3 börge vizet ráöntöm, majd hozzáadom a sót. Fedő alatt sűrűn kevergetve kis lángon párolom, főzöm. Vigyázat kifut, ha nem figyelük oda. Mikor már csak éppen, hogy van rajta lé, akkor elzárom a gázt, ráteszem a fedőt (ne jusson ki sehol gőz a fedő alól) és hagyom állni. A rizs beszívja magába a maradék vizet. És ezzel kész is.
Jó étvágyat!