Már szerepelt ez a receptem a Mindmegette Recepttárban, de ide még nem töltöttem fel. Így most pótolom, ráadásul vasárnap isteni finomra sikeredett, úgyhogy mindenképpen meg kell, hogy osszam veletek 🙂
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 4 alma
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 üveg szilvabefőtt
- 1 üveg barackbefőtt
- 2 rúd fahéj
- 2-3 ek. cukor (de ízlés szerint növelhető, csökkenthető)
- 3 ek. citromlé
- kevés víz
Habaráshoz:
- kb. 2-3 ek. liszt
- kevés tej
Elkészítés:
Az almákat meghámozom és felszeletelem. Citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljon meg. A befőttek levét a fazékba szűröm, a gyümölcsöket félreteszem. A gyümölcsléhez hozzáadom az almát, a fahéjat, a cukrot és a citromlevet, majd egy kevés vizet adok hozzá. Felteszem főni. Mikor felforrt, beleteszem a többi gyümölcsöt is, és újra felforralom.
Közben elkészítem a habarást. A lisztet egy tálba teszem, majd kevés tejet öntök hozzá. Kézi habverővel csomómentesre keverem, és annyi tejet öntök még hozzá, hogy nem túl sűrű habarást kapjak. Majd a levesből pár merőkanálnyi lét teszek hozzá, hőkegyenlítek, így nem fog becsomósodni. Hozzáöntöttem a leveshez, összeforraltam, megkóstoltam, hogy esetleg kell-e még bele cukor, de nem kellett. Finom savanykásra sikeredett, de most ilyenre éheztem.
Jó étvágyat!