A sajtos tészta után ez a 2. kedvenc tészta ételem 🙂 Főleg, ha van hozzá egy kevés házi savanyúság is. És miért ne lenne, hiszen tettem el, még nyáron. Most a káposztával töltött paprikát bontottam fel, és isteni finom lett. A krumplis tésztát lehet pirospaprikával és anélkül is készíteni. Az egyik Nagymamám pirospaprikával készíti, a másik anélkül készítette. Én így készítem.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1/2 kg tészta (fodros kocka)
- kb. 1/2 burgonya (de ez függ a burgonya nagyságától)
- 3 közepes fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fehér, fekete)
- 1 púpos teáskanál pirospaprika
- kevés olaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, apró kockákra vágom, megmosom és sós vízben puhára főzöm.
A vöröshagymát megpucolom, apró kockákra vágom, majd kevés olajon üvegesre párolom. Ízesítem sóval, borssal, majd elzárom alatta a gázt. Kicsit hagyom állni, majd beleteszem a pirospaprikát. Összekeverem.
A tésztának felteszem a vizet forrni. Sót és olajat teszek a vízbe, majd mikor felforrt beleteszem és megfőzöm a tésztát.
Közben a puhára főlt burgonyát egy tálba teszem (abba a tálba, amiben majd lesz a kész étel), ráöntöm a hagymát és krumplitörővel összetöröm. Majd fakanállal jól kikeverem.
A megfőtt tésztát kiszedem a forró vízből és egyenesen a burgonyára teszem (nem öblítem le). Összekeverem és kész is a krumplis tészta.
Savanyúsággal kínálom.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai