Vasárnap a főfogás sült oldalas volt, petrezselymes burgonyával (recepttel később jövök). Nagyon finom illat lengte be a konyhát, miközben szépen sült az oldalas. És mondanom sem kell, hogy az íze is nagyon finom lett.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés oldalas
- 2 fej fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint bors (fehér, fekete)
- ízlés szerint majoranna
- 1 dl víz
- sertés zsír (tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
Először is az oldalast feldarabolom. Jól megmosom. A fokhagymát megpucolom. Egy tepsit kikenek egy kevés sertés zsírral, majd fűszerezem ételízesítővel és majorannával. A lecsöpögtetett oldalast sorban beleteszem a tepsibe. Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, majd mindegyikre két-két gerezd fokhagymát teszek. A maradék fokhagymagerezdeket a tepsibe teszem. Az 1 dl vizet beleöntöm a hús köré a tepsibe, alufóliával lefeledem és 1 órát sütöm. Mikor letelt az 1 óra, megnézem kell-e még sütni. Nekem nem kellett, így levettem az alufóliát és még 10 percre visszatettem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Köretként most petrezselymes burgonyát kínáltam, de ki-ki a maga kedve szerint variálhatja.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai