Aki szereti a fokhagymát, az szeretni fogja ezt az ételt is, mert a domináns íz benne a fokhagyma. Régen nem nagyon szerettem, de megettem. Most mikor készítettem, kétszer is ettem belőle és még tudtam volna 🙂
Otthon sokszor volt, mert Apukám nagyon szereti. A recept is tőle van, de hogy ő honnan hozta, azt nem tudom. Köretnek  párolt rizs való hozzá.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 5 szelet sertés karaj (csont nélküli)
  • 3 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt (+ a hús panírozásához)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors (fehér és fekete)
  • ízlés szerint pirospaprika
  • 2 dl olaj
  • 1/2 l víz

Elkészítés:

A húst egy kicsit kiklopfoljuk. A fokhagymát megpucoljuk és fokhagyma nyomón átnyomjuk. 1 dl olajat felhevítünk egy lábasban. A húsokat egyesével belisztezzük és a felhevült olajban rápirítjuk a húsra. Kiszedjük egy tányérra. Mindig annyi lisztezett húst tegyünk az olajba, amennyi kényelmesen elfér.
Amikor kész a hús, hozzáöntjük a megmaradt olajat, belekeverjük a lisztet, majd a fokhagymát megpirítjuk. Vigyázzunk nehogy megégjen. Visszatesszük a húst, fűszerezzük a borssal és a sóval. Majd felöntjük a vízzel (annyi vízzel, ami ellepi a húst). Ekkor beletesszük a pirospaprikát és sűrűn kevergetve, nehogy leégjen, készre főzzük.
Párolt rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?