Szilveszterre készítettem, nagyon finom és gyorsan el is fogyott, pedig csak ketten voltunk 🙂 Kicsit soknak tűnhet a Rama mennyisége, de kell annyi a sajthoz. Eredetileg a recept 2 natúr sajtot és 14 dkg Rama margarint ír, de az nem elég. Annyi krémmel csak bekenni lehet a belsejét, nem megtölteni. És higgyétek el, megéri dugig tölteti a krémmel, mert isteni finom :)))
Íme a receptem:
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 12 dkg reszelt sajt
- 2 tojássárgája
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 2-3 ek. tejföl (függ a liszt minőségétől)
Krém:
- 70 dkg vaj (kicsit sok, de kell ennyi krémbe)
- 6 natúr tömlős sajt
- ízlés szerint só
- reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet, a reszelt sajtot, a sütőport és a sót összekeverjük. A vajat a lisztes keverékkel elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, amivel elkeverjük, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk.
Két felé vesszük, és lisztezett felületen1/2 cm vastagra kinyújtjuk. Majd fogjuk a habrolónak való formákat, és a keskenyebb végénél szépen rátekerjük a tésztát úgy, hogy összeérjenek, kicsit takarja. Sűtőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. (Nem kentem be semmivel sem a formát, mert sütés után gyönyörű szépen lecsúszik róla. Kicsit megkopogtattam, majd le is csúszott:, amelyik meg nem, kézzel rásegítettem.)
A krémhez a vajat, a natúr sajtot és a sót robotgéppel krémesre keverjük. A kihűlt tésztákba beletöltjük egy habzsák vagy kiskanál segítségével a krémet, úgy hogy a két végén egy kicsit kinyúljon.
A reszelt sajtba belemártjuk a végeit.
Jó étvágyat!
Zsuzsi
Muchas gracias:)
Rosita Vargas
Se ve irresistible luce muy rico me encanta tu paso a paso,abrazos y abrazos.