Gondoltam egyet hétvégén, kellene valami finomság. Egy egyszerű és olcsó édességre vágytam, így január közepén:) Így esett a választás a palacsintára. Szeretem, de szerettem volna feldobni egy kicsit valamivel, ezért készítettem belőle tortát, egy kis pudinggal megbolondítva. Az ízélmény nem maradt el, isteni lett.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 16 db babapiskóta (függ a tortaforma méretétől)
- 10 db palacsinta (készítése itt megtekinthető)
- 3 x 4 dl tej
- 3 cs. pudingpor (nekem eper, banán, málna volt)
- 3 x 4 ek. cukor
- 1 cs. mazsola
- kevés rum vagy rumaroma
- ízlés szerint cukrozott kakaópor
Elkészítés:
A palacsintákat elkészítem. A mazsolát beáztatom a rumba. A kisült palacsintákat megtöltöm kakaóval a és rumos mazsolával, majd feltekerem.
A tortakarikába szépen sorban leraktam a babapiskótát úgy, hogy minél több elférjen, minél jobban takarja az alját. Ezután az epres pudingport elkeverem a cukorral és a tejjel, majd megfőzöm. Ráöntöm a babapiskótára. A puding tetejére rakom a palacsintákat, melyeket csiga alakba tekerek össze.
A banános pudingport is elkészítem a leírtaknak megfelelően, majd ráöntöm a palacsintára. Nem fogja betakarni őket, de nem baj. A harmadik, málnás pudingport is elkészítem, majd ráöntöm a banános puding tetejére. Elegyengetem, hogy mindenhol befedje a palacsintákat a puding. Kicsit hagyom hűlni, majd hűtőben teljesen lehűtöm.
Szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat!