Ez nagyon régi recept, Anyukám nagyon sokszor készítette, szerette. Jó lenne, ha készíthetnék neki csak egy adagot, akár most azonnal is 🙁
Viszont Nagymamám a mai napig el szokta készíteni, reggelire vagy vacsorára. Most Én vacsorára készítettem, de nagyon jót ettünk belőle. Próbáljátok ki, ha még nem ettetek ilyet.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 10-12 szem burgonya (kb. egyforma méretűek)
- 2 fakanálnyi sertés zsír
- 1-2 kk. pirospaprika
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, majd megpucolom. A zsírt felmelegítem, elzárom a gázt alatti, majd egy kis hűtés után, hozzákeverem a pirospaprikát. Sózom. Tányérba öntöm a pirospaprikás zsírt, a burgonyát tetszés szerint feldarabolom, majd egy nagy szelet friss kenyérrel és forró teával tálalva, esetleg még után sózva kínálom.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai
Kolbász sütésből megmaradt zsír is nagyon jó a burgonyához,esetleg sült oldalasmegmaradt finom zsírja.