Ez nagyon egyszerű recept, melyet akár este is elkészíthetünk, mert gyorsan megvan. Igaz, másnap a legfinomabb, mikor a tészta megpuhult és az ízek összeértek, de ettől függetlenül, mi még akkor frissiben megkóstoltuk. És igazán finom volt, ropogós tésztával. A tészta receptjét már megosztottam Veletek, de leírom itt, mert így érthetőbb szerintem. Egyébként a linzer tésztáját használtam.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve (vagy kevés citromlé)
  • 1 tojás
  • 12 dkg Rama

Töltelék:

  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 3 db alma 
  • kevés citromlé

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a kétféle cukorral elkeverem, majd a Ramát elmorzsolom benne. Hozzáadom a tojást és a citrom levét, összegyúrom. Ha szükséges, egy kis lisztet lehet tenni hozzá. A tésztának nem szabad keménynek lenni, nyújtás közben még úgyis lisztezzük.

Az almákat meghámozom, majd felvágom és citromos vízben tartom, míg fel nem használom. A gyümölcstortaformát vajazom és lisztezem. A pudingport a cukorral elkeverem, majd a tejjel csomómentesre kikeverem és addig főzöm, míg besűrűsödik.

A tészta 3/4 részét kinyújtom. Kibélelem vele a formát. Az almákat szépen sorban lerakom a tésztára (előtte jól lecsöpögtetem). Majd ráöntöm a még folyékony, meleg pudingot. Hagyom kihűlni. A maradék tésztát kör alakúra kinyújtom, majd derelyevágóval egyforma csíkokat vágok belőle. Rács alakban a puding tetejére rakom.

Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tészta szépen megpirul. Porcukorral meghintve tálalom. Másnapra megpuhul a tészta, ezért érdemes egy éjszakát pihentetni. Célszerű este elkészíteni, éjszaka nem jár rá senki sem 🙂

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?