Nem is tudom, hol kezdjem! Talán ott, hogy kb. 1 éve ismerem már Nassolót, így az első születésnapi játékról lemaradtam, de most itt vagyok. Adott volt a feladat, készítsek egy finomságot a receptjei közül. Bevallom nem esett nehezemre, mert finomabbnál finomabb ételek közül választhattam. Az Én választásom a Kakukkfüves gombapaprikásra esett, melyen csak egy kicsit változtattam, saját ízlésre formálva.
Tudtam, hogy a Párom szereti az ilyen fajta ételeket, így örömre szolgált, hogy elkészíthettem neki 🙂 Nagy szeretettel el is készítettem, az enyém ilyen lett:
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 2 doboz csiperke gomba (400 g-os)
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fekete és fehér)
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 közepes doboz paradicsomsűrítmény
- 2 ek. tejföl
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 cs. széles metélt
Elkészítés:
A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük.Hozzáadjuk a jól lecsöpögtetett gombát, majd fűszerezzük a pirospaprikával, köménnyel, sóval, borssal és a paradicsompürét is beletesszük, jól összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel ami ellepi, kis lángon fedő alatt puhára főzzük a gombát. (Ez nem tart sokáig, hiszen a konzerv gomba eleve puha). Amikor a gomba megpuhult hozzáadjuk a kakukkfüvet. Kis ideig főzzük, közben elkeverjük a tejfölben a keményítőt. Kevés szaftot veszünk ki a gombapaprikásból, ezt a tejföllel jól elkeverjük (hő-kiegyenlítjük). Lehúzzuk a tűzről az edény, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejfölt. Visszatesszük a tűzre, összeforraljuk.
A tésztát sós, forrásban levő vízben kifőzzük. Egy kis tésztahalmot teszünk a tányérra, majd két-három szedőkanálnyit merünk a gombapaprikásból rá. Tejföllel és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
Én most a tejfölből 2-es számot rajzoltam rá, mivel a Nassoló naplopó 2. születésnapját ünnepeljük. A családom is el fogja készíteni ezt az ételt, mert dicsekedtem nekik, hogy milyen finom is lett, így kérték a receptjét is 🙂 Miközben főzök, mindig nassolok a főztömből, nem tudom megállni, hogy ne, de ez nem baj, mert így az ízt is be tudjuk állítani kedvünk szerint.
Ha ez finom recept nem lenne elég kedvcsináló számomra a játékhoz, akkor a nyeremények, biztosan azok. Már azt is tudom, hogy a Páromat fogom meglepni egy Táblácska által készített személyes kis ajándékkal.
Köszönet a lehetőségért kedves Nassoló naplopó 🙂