Úgy alakult, hogy még egy receptet elkészítettem Bettitől, mivel most ünnepli 2. születésnapját a blogja. Múltkor egy étellel indultam, most egy desszertet választottam, de még milyet 🙂 Igaz döcögősen indult a készítése. Történt ugyanis, hogy a recept szerint lapzselatin kell bele, na meg Én is azt használok mindig, de a kisördög megviccelt. Itthon elfogyott, a környéken levő boltokban pedig nem kapni. Na most legyek okos! Az voltam 🙂 Tanácsot kitől mástól kérhettem, mint Bettitől. Igaz a végén, már inkább beszélgetés lett belőle, de jó volt 🙂
Nagy szeretettel készítettem ezt a receptet is, főleg, hogy Anyósomhoz készültünk családi vacsorára és mi vittük Párommal a desszertet. Telitalálat volt a választásom, ugyanis minden egyes falatnál csak annyit lehetett hallani Anyósomtól, hogy hmmm-hmmm-hmmm, nagy öröm volt ez számomra 😀
De lássuk a receptet:

 

Hozzávalók:

Panna cotta:

  • 4 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 2,5 teáskanál zselatinpor
  • 4-5 ek. meleg víz
  • 8 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

Eperpüré:

  • 300 g fagyasztott eper
  • 4-5 ek. cukor

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt és a vanília rúd kikapart magjait feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a cukrot, kevergetve addig melegítjük, míg a cukor elolvad. NEM SZABAD FELFORRALNI!!! Közben a zselatint a meleg vízzel elkeverjük és addig melegítjük, míg felolvad, de ezt SEM FORRALJUK!!! Mikor a cukor elolvadt, hozzáöntjük a feloldott zselatint, összekeverjük és levesszük a tűzről. Kis tálkákba, poharakba adagoljuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is hűthetjük.

Az eperpüréhez a fagyott epret botmixerrel összezúzzuk, ízesítjük a cukorral és felforraljuk.

Mikor a Panna cotta lehűlt, a tetejére adagoljuk az eperpürét, vagy pedig kiöntjük egy tányérra a formából és leöntjük a pürével. Ízlés kérdése, Én mind a kétféleképpen kipróbáltam.

Jó étvágyat!

Nekünk annyira ízlett, hogy két kanállal is ettük. Sőt, most mikor írom a bejegyzést, mit is csinálok?! Nassolok 🙂 Az utolsó megmentett Panna cottát 🙂 Már csak egy Ne zavarj! táblácska hiányzik az élvezethez, hogy nyugodtan el tudjam fogyasztani az utolsó falatot. 🙂
Boldog születésnapot!

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?