Húsvétra készült egy nagyon egyszerű torta. Teljesen mást szerettem volna, de készítés közben jött egy hirtelen ötlet, így ez lett belőle. Na igen, a fondant nyuszi miatt készült leginkább. Annak készítéséről későbbi bejegyzésben beszámolok. 🙂 Ezt a receptet természetesen bármikor el lehet készíteni, mert nem sok minden kell hozzá, és az időnkből is elég egy kevés. Na de a legjobb, hogy a nagyon egyszerű.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 linzer tortalap
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek. cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- kevés zöld ételfesték
- 1 fondant nyuszi
- 4-5 db fondant virág
Elkészítés:
A linzer tortaalapot elkészítjük az itt található recept szerint. Összegyúrjuk a tésztát, és egy tortaformába vagy piteformába simítjuk. Én az kezemmel lapogattam akkorára, mint a piteforma, de persze kis is lehet nyújtani, úgy lisztezzük a felületet, amin nyújtjuk. Betesszük a sütőbe és megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot megfőzzük. A cukorral elkeverjük a pudingport, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Feltesszük a gázra és folyamatos keverés mellett besűrítjük, megfőzzük. Ha felforrt, akkor még egy percig főzzük, közben kavargatjuk és kész, kicsit hűlni hagyjuk.
Amíg a puding hűl, elkészítjük a “füvet”. A kókuszreszeléket egy zacskóba tesszük és a kívánt árnyalatúra színezzük a zöld ételfestékkel, rázogatjuk a zacskóban. Ha van kesztyűnk, akkor egy tányérba öntjük és ott kézzel kevergetve megszínezzük.
A tortalapra ráöntjük óvatosan a kicsit kihűlt, de még nem megdermedt pudingot. Vigyázzunk, ne folyjon le a széléről. Megszórjuk bőven a kókuszreszelékkel, majd kedvünk szerint elrendezzük a nyuszit és a virágokat. Pihentetjük egy éjszakán át, hogy a tészta megpuhuljon.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai