Fagyit készítettem hétvégén és itt az ideje, hogy végre meg is osszam Veletek. Hiszen meleg van, na meg olcsóbb is, mintha boltban vennénk. Nem szükséges hozzá fagyi gép, de ha van az sem baj 🙂 Nekem nincs, mégis készítek házi fagyit, és eddig még mindig elfogyott. A receptet megint csak Bettitől, kedves blogtársamtól hoztam, immár nem is tudom hanyadjára.. Nekem ugyan kicsit inkább citromos-túró ízű lett, de ez semmit sem vett el az ízéből, el is fogyott gyorsan.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 pohár tej (kb. 2 dl)
  • 1/2 pohár cukor
  • 2 pohár tejszín
  • 1/2 pohár frissen facsart citromlé
  • 1 ek. reszelt citromhéj (szárított is jó, ha kezelt citromot vesztek)

Elkészítés:

A tejet és a cukrot addig keverjük, míg a cukor teljesen felolvad benne. Majd hozzá öntjük a tejszínt, a citromlét és végül a citromhéjat. Összekeverjük, majd egy műanyag, fedeles dobozba (régi fagyis doboz is jó) öntjük, lezárjuk és betesszük a fagyasztóba. 30 percenként átkeverjük villával vagy botmixerrel.
Én 4-szer vagy 5-ször kevertem, aztán késő este lett, úgyhogy elaludtam, de nagyon finom lett. Fogyasztás előtt 30 perccel viszont érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy szép gombócokat tudjunk belőle szedni. Egyébként nagyon kemény lesz.
Fagyi-tölcsérben, tányéron vagy pohárban kínáljuk.

Jó étvágyat!

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?