Tavaly hoztam már csokoládé fagyi receptet. Az finom volt, ez viszont mennyei, más szót nem találok rá, talán még az isteni 🙂 Az eredeti recept, nem mástól származik, mint Bettitől, és még jövök tőle származó recepttel majd. Viszont ezen egy kicsit változtattam. Méghozzá a csokoládé fajtáját. Nem sima csokoládét használtam, hanem Milka csokoládét vettem, sima, nem töltött tejcsokoládét, gondolom ettől lett az íze isteni, mennyei 🙂 Következőleg tutira teszek bele csokidarabokat is, a dupla élvezetért.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája (fehérjét fagyasszátok le)
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 ek. kakaópor
  • 10 dkg Milka tejcsokoládé (1 tábla)
  • 3 dl zsíros tej (legjobb a házi)
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A csokoládét közben egy tányérba tesszük és mikróban megolvasztjuk. A tojásos keverékben elkeverjük a keményítőt, majd a kakaóport és a csokoládét. Nekem nem lett sima, de a gőz fölött a tejjel keverve teljesen sima lesz. Vízgőz felett hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük így, míg besűrűsödik. Mikor besűrűsödött levesszük a gőzről, néha megkeverve teljesen kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük, majd a teljesen kihűlt csokimasszához keverjük. Teljesen simára keverjük. Egy műanyag dobozba (régi fagyis doboz is) tesszük, a tetejével lezárjuk és betesszük a fagyasztóba.
30 percenként átkeverjük villával vagy botmixerrel.
Fogyasztás előtt 10-20 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebb legyen belőle gombócot szedni. De ha nem olvasztjuk fogyasztás előtt, akkor sem lehetetlen belőle szedni.
Fagyi-tölcsérben, tányéron vagy pohárban finom nyári hűsítő.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?