Tegnap hoztam nektek egy receptet, és megígértem, hogy hozom a másikat is, amivel indultam a facebook-on a Floriol Gasztropábajon. Úgy hogy tessék itt van, készítsétek el, nagyon finom. Először Spagetti carbonarát szerettem volna készíteni, de nem az lett belőle 🙂 Nem bántam meg, de azért majd kipróbálom azt is. Most viszont megmutatom, ezt hogyan készítettem.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti tészta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 üveg gomba
- 1 ek. liszt
- 500 ml főzőtejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fehér, fekete)
- 15 dkg trappista sajt reszelve vagy vékony szeletekre vágva
Elkészítés:
Először is megpucoljuk a hagymákat, lecsöpögtetjük a gombát. A vöröshagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összetörtjük. Az olajat felhevítjük, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Közben feltesszük a tészta vizét forrni, sózzuk. Mikor a vöröshagyma kész, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd beletesszük a gombát, kicsit pároljuk. A lisztet rászórjuk, elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel és fedő alatt megfőzzük, néha megkeverjük. A tésztát a forrásban levő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd az elkészült mártásba keverjük. Tányérra szedünk belőle egy adagot, megszórjuk sajttal, és jóízűen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!