Ez az első recept, mellyel jelentkeztem a facebook-on futó Floriol Gasztropárbajra. Már tudom az eredményt, sajnos nem kerültem be egyik csapatba sem, de nem bánkódom. Az étel nekünk ízlett, finom lett, majdnem egészséges is, vagy legalábbis húsmentes.Még a kutyánk is kapott belőle és behabzsolta egy-az-egybe 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 dl olaj  (itt Floriol)
  • 1 bögre rizs 
  • 2 bögre víz 
  • 1 kiskanál só 
  • 1/2 kg brokkoli 
  • 1/2 kg karfiol 
  • 16 szelet bacon 
  • 1 ek. Rama 
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

Először a rizst készítjük el. Az olajat felhevítjük, beleöntjük a rizst, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk.
A brokkoli rózsákat sós vízben feltesszük főlni. A karfiol rózsákat szintén sós vízben feltesszük főlni. Nem kell teljesen megfőzni, csak egy kicsit puhuljanak meg. Majd leszűrjük mindkettőt, félretesszük.
Összeállítjuk az ételt. Egy jénait kikenünk a Rámával, majd 8 szelet bacont sorban az aljára teszünk. Erre a karfiolt terítjük, majd a rizst. Jön a brokkolis réteg, amit befedünk a megmaradt 8 szelet baconnal. A tejfölt kicsit fellazítjuk (megkeverjük), majd a baconra terítjük. Nem előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?