Ez az első recept, mellyel jelentkeztem a facebook-on futó Floriol Gasztropárbajra. Már tudom az eredményt, sajnos nem kerültem be egyik csapatba sem, de nem bánkódom. Az étel nekünk ízlett, finom lett, majdnem egészséges is, vagy legalábbis húsmentes.Még a kutyánk is kapott belőle és behabzsolta egy-az-egybe 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 dl olaj (itt Floriol)
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 1 kiskanál só
- 1/2 kg brokkoli
- 1/2 kg karfiol
- 16 szelet bacon
- 1 ek. Rama
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítés:
Először a rizst készítjük el. Az olajat felhevítjük, beleöntjük a rizst, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk.
A brokkoli rózsákat sós vízben feltesszük főlni. A karfiol rózsákat szintén sós vízben feltesszük főlni. Nem kell teljesen megfőzni, csak egy kicsit puhuljanak meg. Majd leszűrjük mindkettőt, félretesszük.
Összeállítjuk az ételt. Egy jénait kikenünk a Rámával, majd 8 szelet bacont sorban az aljára teszünk. Erre a karfiolt terítjük, majd a rizst. Jön a brokkolis réteg, amit befedünk a megmaradt 8 szelet baconnal. A tejfölt kicsit fellazítjuk (megkeverjük), majd a baconra terítjük. Nem előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Jó étvágyat!