Egyszerű, gyors, de még sem sima piskóta. Nagyon szeretjük, mert kókuszos 🙂 Régen készítettem már, de lehet most itt az ideje, hogy újra nekiálljak. Akkor hozok majd friss, szebb képet is 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • tojás
  • 4 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Máz:

  • 5 dkg kakaópor
  • 7 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 40 dkg cukor
  • rumaroma
  • 2 cs. kókuszreszelék

Elkészítés:

Tészta:
A cukrot, a tojást, a mézet és a szódabikarbónát kikeverjük, hozzáadjuk a vajat, ezzel is elkeverjük.
Beleöntjük a tejet, elkeverjük (óvatosan, mert nagyon folyós).
Ezután apránként belekeverjük a lisztet, és egy margarinnal kikent, liszttel beszórt tepsiben tűpróbáig
sütjük. Amikor kihűlt, felkockázzuk.

Máz:
A tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint összefőzzük. Levesszük a tűzről és rumaromával ízesítjük. A
tésztakockákat ebbe e masszába mártogatjuk, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?