Egyszerű, gyors, de még sem sima piskóta. Nagyon szeretjük, mert kókuszos 🙂 Régen készítettem már, de lehet most itt az ideje, hogy újra nekiálljak. Akkor hozok majd friss, szebb képet is 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 2 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 4 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Máz:
- 5 dkg kakaópor
- 7 dkg margarin
- 2 dl tej
- 40 dkg cukor
- 1 rumaroma
- 2 cs. kókuszreszelék
Elkészítés:
Tészta:
A cukrot, a tojást, a mézet és a szódabikarbónát kikeverjük, hozzáadjuk a vajat, ezzel is elkeverjük.
Beleöntjük a tejet, elkeverjük (óvatosan, mert nagyon folyós).
Ezután apránként belekeverjük a lisztet, és egy margarinnal kikent, liszttel beszórt tepsiben tűpróbáig
sütjük. Amikor kihűlt, felkockázzuk.
Máz:
A tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint összefőzzük. Levesszük a tűzről és rumaromával ízesítjük. A
tésztakockákat ebbe e masszába mártogatjuk, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük.
Jó étvágyat!