Karácsonyra minden évben készítek kuglófot. Most még van fél év karácsonyig, de ez a kuglóf annyira finom, hogy gondoltam megosztom Veletek a receptjét most, és Én is elkészítem majd nem sokára.
Íme a recept:
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 db tojás
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 28 dkg liszt
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor (csapott)
- 1/2 kiskanál őrölt fahéj
- 1,75 dl vörösbor (zamatos)
- 10 dkg csokoládé (ét)
- kevés margarin (forma kikenéséhez)
Máz:
- 1/2 tábla csokoládé (ét)
- 1/2 tábla csokoládé (tej)
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarint a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk és a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
A masszát egy margarinnal kikent kuglóf formába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1 órán át vagy tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz fölött fölolvasztjuk és rákenjük a kuglófra. Mikor megdermedt, felszeleteljük.
Jó étvágyat!