Karácsonyra minden évben készítek kuglófot. Most még van fél év karácsonyig, de ez a kuglóf annyira finom, hogy gondoltam megosztom Veletek a receptjét most, és Én is elkészítem majd nem sokára. 
Íme a recept:

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 28 dkg liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor (csapott)
  • 1/2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1,75 dl vörösbor (zamatos)
  • 10 dkg csokoládé (ét)
  • kevés margarin (forma kikenéséhez)

 Máz:

  • 1/2 tábla csokoládé (ét)
  • 1/2 tábla csokoládé (tej)

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarint a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk és a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
A masszát egy margarinnal kikent kuglóf formába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1 órán át vagy tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk.

A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz fölött fölolvasztjuk és rákenjük a kuglófra. Mikor megdermedt, felszeleteljük.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?