Ez az étel nagyon hasonlít a Szalonna burgonya és hagyma ágyon receptemhez. Annyi különbséggel, hogy most nem tepsiben sütöttem, és tettem bele gombát is. Igaz nem  tervem szerint készült, mert hogy szerettem volna bele még karfiolt, brokkolit, kelbimbót és még mindenfélét, ami sülve jó lehet. De nem kívántam ennyi mindent, így nem tettem bele. Viszont így is nagyon finom lett, sőt majd nem el is fogyott mind.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg burgonya
  • 2 vöröshagyma
  • 1 üveg gomba
  • 4 szelet sós szalonna
  • zsír
  • ételízesítő
  • őrölt bors (fekete és fehér)

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, majd karikára vágjuk, alaposan megmossuk. Egy jénai tálat kevés zsírral kikenünk, megszórjuk ételízesítővel (nem kell sok, mert a szalonna is sós), beletesszük a burgonyát. A burgonyát megszórjuk egy kevés ételízesítővel és ízlés szerint borssal. Összekeverjük. A gombát leszűrjük és szétterítjük a burgonya tetején. A vöröshagymát megpucoljuk, karikára vágjuk és rátesszük gombára. A szalonna szeleteket bevagdossuk, hogy sülés közben szép kakastaréj legyen belőle 🙂 Lefedjük a jénai tetejével, és nem előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Az idő letelte után levesszük a tetejét, visszatoljuk még a sütőbe 10-20 percre, attól függően, hogy mennyire szeretnénk, ha megpirulna a szalonna. Mikor kész, levesszük a tetejéről a szalonnát, majd a burgonyás részt szűrőkanál segítségével egy üvegtálba átszedjük, jól lecsöpögtetjük közben róla a zsírt. A tetejére halmozzuk a  szalonnát és savanyúsággal, friss kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat!

One Comment

Vélemény, hozzászólás?