Szezonja van, nálam még mindig érik a patisszon. Imádom rántva, de most kipróbáltam töltve. Mivel a Párom elzárkózott az elfogyasztásától, ezért jutott eszembe, hogy fasírttal fogom megtölteni. Ő megeszi azt, Én pedig a patisszont 🙂 Na jó nem szó szerint, mert lett külön is fasírt, csak most sütőben sütve. Igazán finom lett, így kitaláltam egy másik felhasználását is a patisszonnak, de erről majd később. Egyenlőre maradjunk töltött verziónál 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg fasírt
- 3 kisebb patisszon
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors (fekete és fehér)
- kevés zsír
Elkészítés:
A fasírtot készítjük el először. Az elkészítés módja megtalálható itt. A patisszonokat alaposan megmossuk, kivágjuk a szárát, a hibás részeket is kivágjuk. Ha valaki szeretné meg is pucolhatja, bár úgy nem tudom mennyire tartja a formáját. Félbevágjuk vízszintesen, majd eltávolítjuk a magokat, óvatosan, hogy ne lyukadjon ki a héj. Sóval és borssal ízesítjük az alját és a tetejét is. A fasírttal megtöltjük, rátesszük a tetejét, ami hús megmarad, abból húspogácsát készítünk, és mellé rakjuk majd. Egy tepsit vékonyat kikenünk zsírral, ebbe ültetjük a patisszonokat, majd mellé a húspogácsákat. Alufóliával lefedjük és kb. 1 órát sütjük így. Ezután kivesszük, eltávolítjuk a fóliát, a patisszonok tetejét kicsit félremozdítjuk, hogy a fasírt tudjon pirulni benne. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg teljesen megsül, szép pirosra sül. Párolt rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat!