Egyik nap azt éreztem, hogy úgy ennék egy jó káposztát tésztát. Elkezdtem gondolkodni, hogy szeretem-e egyáltalán?! Nem emlékeztem arra, hogy gyermekkoromban ettem vagy nem ettem, így arra sem, hogy miként fogyaszthattam. Sósan vagy édesen? Nagy volt a dilemma. Tudtam, hogy a Párom megeszi, azt nem állítom, hogy kedvence :), de megeszi. Így eldöntöttem, hogy elkészítem, aztán majd kiderül. Ki is derült, méghozzá, hogy szeretem, de csak is édesen, porcukorral megszórva. Bár van rajta bors is 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 fej téli káposzta (kb. 2 kg)
- 1 csapott teáskanál só
- kevés olaj
- ízlés szerint bors (fekete és fehér)
- 1/2 kg nagykocka (száraz tészta)
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Majd megsózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk 15-20 percet, hogy levet eresszen. Közben a tészta vizét feltesszük forrni. A káposztát jól kinyomkodjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük a káposztát. Sűrűn kevergetve szép barnára fonnyasztjuk. Mikor már majdnem teljesen barna, borsozzuk. Sózni nem kell, mert már lesóztuk!!!
Közben a tésztát is kifőzzük. Leszűrjük, majd a káposztához keverjük. Kicsit összepirítjuk, kb. 3 perc és porcukorral meghintve tálaljuk (Én így szeretem). De lehet sózni és borsozni, ha szükséges és úgy is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
teller-cake
Én is borsosan-cukrosan szeretem, de én kristálycukorral, hogy ropogjon a fogam alatt! ;-DDD
Zsuzsi
Párom is inkább kristálycukorral ette, hogy ropogjon 🙂