Igaz, nem most készült, de most hozom a receptet, bár aki szemfüles volt, az már meg is süthette 🙂 Ezt most meg kellene magyaráznom, de inkább leírom a receptet, és akkor bárki elkészítheti. Nagyon finom vacsora kerekedhet belőle. Nem kell hozzá más csak, hogy legyen a fagyasztónkban egy kevés megmaradt bolognai szósz és legyen kedvünk pizzatésztát gyúrni. Ennyi az egész. 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 adag bolognai szósz (lehet a fagyasztóból kivett maradék is)
- 1 nagy pohár tejföl
- kb. 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)
- kb. 20 dkg sajt
Pizzatészta:
- 1/2 kg liszt
- 2,5 g élesztő
- 1 dl langyos tej
- 1 kk. cukor
- 1 kk. só
- kevés langyos víz (amennyit a liszt felvesz)
Elkészítés:
A szószt, ha nincs a fagyasztóban, akkor frissen is készíthetjük. Ha fagyasztott, akkor már előző este vegyük ki, hogy kiolvadjon másnapra.
A tésztát elkészítjük, a pizzatészta leírásnál található módon, majd 30 percig kelesztjük. Ezután kétfelé vesszük és kör alakúra nyújtjuk mindkettőt.
Az egészben levő sajtot feldaraboljuk, majd a tészta szélét körben kirakjuk. A sajtra ráhajtjuk a tésztát és lenyomkodjuk. A bolognai szószt elosztjuk a tésztán, majd a tejfölből tetszőleges mennyiséget teszünk a tetejére. El is lehet kenni, ha valakinek úgy jobban tetszik. Reszelt sajttal bőségesen megszórjuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat!