Igaz, nem most készült, de most hozom a receptet, bár aki szemfüles volt, az már meg is süthette 🙂 Ezt most meg kellene magyaráznom, de inkább leírom a receptet, és akkor bárki elkészítheti. Nagyon finom vacsora kerekedhet belőle. Nem kell hozzá más csak, hogy legyen a fagyasztónkban egy kevés megmaradt bolognai szósz és legyen kedvünk pizzatésztát gyúrni. Ennyi az egész. 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 adag bolognai szósz (lehet a fagyasztóból kivett maradék is)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • kb. 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)
  • kb. 20 dkg sajt

Pizzatészta:

  • 1/2 kg liszt
  • 2,5 g élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. só
  • kevés langyos víz (amennyit a liszt felvesz)

Elkészítés:

A szószt, ha nincs a fagyasztóban, akkor frissen is készíthetjük. Ha fagyasztott, akkor már előző este vegyük ki, hogy kiolvadjon másnapra.

A tésztát elkészítjük, a pizzatészta leírásnál található módon, majd 30 percig kelesztjük. Ezután kétfelé vesszük és kör alakúra nyújtjuk mindkettőt.

Az egészben levő sajtot feldaraboljuk, majd a tészta szélét körben kirakjuk. A sajtra ráhajtjuk a tésztát és lenyomkodjuk. A bolognai szószt elosztjuk a tésztán, majd a tejfölből tetszőleges mennyiséget teszünk a tetejére. El is lehet kenni, ha valakinek úgy jobban tetszik. Reszelt sajttal bőségesen megszórjuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?