Egy nagyon finom zöldségféle, amit Én személy szerint imádok. Nyersen, főzve, párolva, töltve, bárhogy. Még rántva is. Sőt Alfi, a kutyánk is imádja, főleg nyersen ropogtatni 🙂 Hoztam már arról egy bejegyzést, hogyan kell panírozni. Most megmutatom hogy készül a karalábéból önálló étel, egy kis rizs körettel. Teljesen megállja a helyét, ha nem szeretnénk húst enni, viszont valami rántott félére éhezünk. Erre tökéletesek a zöldségek. Szépen sorban hozni fogom az általam kedvelt rántott zöldségek receptjét, bár mindegyik ugyanúgy készül, de önálló ételként megállja a helyét, ezért nem egy posztban osztom meg. Most a karalábé van terítéken, amiből mindig meg tudnék enni egy egész adagot 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 nagy karalábé (de ez persze lehet több is)
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa (prézli)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karalábét megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. Vizet teszünk fel forrni, amit sózunk. Ha felforrt ebbe tesszük a karalábét, és éppen csak megfőzzük. Tehát nem kell, hogy puha legyen, csak éppen, hogy elkezdjen puhulni. Leszűrjük, és míg egy kicsit hűl, előkészítjük a panírozás kellékeit. Egy tálba lisztet teszünk, egy másikba a tojásokat törjük fel, attól függően mennyi karalábénk van, majd egy harmadik tálba a zsemlemorzsát tesszük. A karalábét először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Egy tányérra vagy tálcára tesszük, míg az összeset be nem paníroztuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd ebben megsütjük a panírozott karalábékat, nem túl erős tűznél. Csak addig kell sütni, míg szép színe lesz a panírnak. Papírtörtlőre szedjük, ami a felesleges olajat felszívja.
Párolt rizst, és Ecetes almapaprikát kínálunk mellé.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?