Egy finom csokoládészósz receptet hozok mára, mivel a Churros mellé elkészítettem. Nagyon könnyű elkészíteni, egyáltalán nem tart sokáig sem, ha kihűl megdermed, de mikróban pár másodperc alatt újra forróvá és folyóssá tehetjük. A receptet a NoSalty oldalán találtam, bár Én nem tettem bele minden, ami ott írva volt. Sima csokoládé helyett pedig inkább Milka csokit használtam, nagyon szeretem 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 60 ml tej
  • 60 ml habtejszín
  • 1 ek. cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 tábla Milka csokoládé

Elkészítés:

A tejet, habtejszínt, vajat és cukrot összemelegítjük, felforraljuk. A csokoládét egy forróságot jól tűrő edénybe tördeljük, majd a felforralt keveréket ráöntjük. Hagyjuk egy kicsit állni (1-2 perc), aztán szép simára keverjük.
A forró csokoládészószba mártogatjuk a Churrost, de bármilyen más süteményhez is tökéletes, ami csokoládészósz kíván 🙂

Tipp: egy fóliával letakarva tegyük hűtőbe, ha nem fogyna el mind rögtön, így nem bőrösödik. Majd ha fogyasztani szeretnénk belőle, mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, így újra folyékonnyá válik.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?