Itt az újabb blogkóstoló játék (végre nem az utolsó napnál tartunk), melynek most Vea a háziasszonya. Igaz, hogy a mostani kóstolásnak a (húsvét) volt a fő témája, de nekem nem sikerült húsvétra elkészítenem a választott desszertet időben. Így pár napot csúszva a húsvéthoz képest, de elkészítettem a Dinától választott édes kenyeret 🙂 Sok finomság közül azért esett erre a választásom, mert egy gyors és egyszerű édességet szerettem volna a húsvéti fennforgás után készíteni. Dina királytorta formában sütötte, de nekem olyan nincs (még). Így kuglóf formában sütöttem, mert így is lehet szépen szeletelni. Kicsit elsiettem a kiborítást, sérült egy kicsit a banánkenyér, de mentségemre legyen mondva, hogy isteni illata volt 🙂 Az íze pedig, hmmm… Nekem nagyon hasonlít a Banános, csokidarabkás muffin ízére, hiszen abban is ez a két fő összetevő. A receptet Dina Nigella-tól kölcsönözte, kis változtatással. Tehát, ha valaki nem ismeri Dina szuper receptjeit, akkor Nigella is biztosíték arra, hogy finom, amit készített. Na meg most már Én is állítom, biztosra, hogy szuper a recept. Egyszerű, de nagyszerű. Kis változtatást Én is eszközöltem benne, de ez csak a csokoládé fajtájára vonatkozik. Hiába, a Milka csoki a gyengém 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj
- 4 érett banán (nem baj, ha megbarnult, annál jobb)
- 5 dkg csokoládé (nálam Milka)
- 4 ek. rum (most rumaroma volt itthon)
- olaj a kikenéshez
- zsemlemorzsa a szóráshoz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, alsó felső sütés. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, cukrot, sót összekeverjük. Közepébe mélyedést készítünk, ide ütjük a tojásokat, elkezdjük a liszttel elegyíteni. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, simára keverjük. Beleöntjük a rumot, rászórjuk az apró kockákra vágott csokoládét és a kézzel (szigorúan kézzel) darabolt banánt. Összekeverjük, majd egy királytorta vagy kuglóf formát olajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. A tésztát beleöntjük a formában. Az előmelegített sütőbe tesszük 1 órára. Az idő leteltével egy hústűvel megnézzük, hogy átsült-e rendesen. Ha beleszúrjuk és tisztán jön ki a sütiből, kész vagyunk, kivehetjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk a formából.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai