Van már tojásrántotta recept a blogon, de ezt muszáj megmutatnom. Reggelire vagy vacsorára nagyon finom étel kerülhet az asztalra. Egy pohár tej, egy paradicsom, egy kis csípős Piros Arany, és lehet falatozni. Annyira finom és annyira egyszerű. Most szezonja van az újhagymának, így nem vöröshagymát tettem bele. Na meg szép vastagra sütöttem meg.Íme a recept:
- 4 szál újhagyma
- 10 tojás
- ízlés szerint só
- 1 dl olaj
- ízlés szerint reszelt sajt
- paradicsom
- csípős Piros Arany
- magvas, rozskenyér
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olajon 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a tojásokat egy tálba feltörjük, ízlés szerint (kb. 1 kiskanál) sóval ízesítjük, felverjük. A hagymára öntjük, kicsit összekeverjük, hogy mindenhova jusson a hagymából. Mostantól kezdve viszont NEM keverjük! Hagyjuk, hogy süljön az alja, majd egy fakanállal alányúlva kicsit megmozgatjuk, hogy a tetejéről lefolyjon a még meg nem dermedt tojás. Mikor majd nem kész, akkor négyfelé vágjuk, és megfordítjuk a 4 darabot. Addig sütjük, míg teljesen megszilárdul a tojás. Két tányérra szedjük, reszelt sajttal megszórjuk, paradicsommal, csípős Piros Arannyal és magvas rozskenyérrel kínáljuk.