Olyan régen készítettem már, de a rántott sajt mellé kötelező volt, így most hozom a receptjét is. Remélem szeretitek. Alapjában véve, mindenki saját ízlése szerint fűszerezze, a most megadott mennyiségek az Én ízlésem tükrözik. De van aki tesz bele kevés cukrot is. Én nem tettem.Íme a recept:

Tartármártás

Tartármártás1Hozzávalók:

  • 12 ek. tejföl (ahogy sikerül)
  • 5 ek. majonéz
  • 1,5 ek. mustár
  • 1 kávéskanál só (apránként adagolva, közben kóstolva)
  • 2 késhegynyi őrölt, fehér bors
  • 1 kk. citromlé

Elkészítés:

A tejfölt kimérjük egy tálba. Célszerű összekeverjük a tejfölt, majd úgy kanalanként kimérni. Nem kell precíznek lenne, csak durván kanalanként kimérni. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt és jól elkeverjük. Sózzuk (apránként), borsozzuk, összekeverjük, majd megkóstoljuk. Ha szükséges még fűszerezzük. Végül a citromlét is belekeverjük. Egy fóliával letakarjuk, majd a hűtőben, jól behűtjük. Kitűnő rántott ételek kísérőjeként.

Jó étvágyat!

Tartármártás 1

 

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?