Olyan régen készítettem már, de a rántott sajt mellé kötelező volt, így most hozom a receptjét is. Remélem szeretitek. Alapjában véve, mindenki saját ízlése szerint fűszerezze, a most megadott mennyiségek az Én ízlésem tükrözik. De van aki tesz bele kevés cukrot is. Én nem tettem.Íme a recept:
- 12 ek. tejföl (ahogy sikerül)
- 5 ek. majonéz
- 1,5 ek. mustár
- 1 kávéskanál só (apránként adagolva, közben kóstolva)
- 2 késhegynyi őrölt, fehér bors
- 1 kk. citromlé
Elkészítés:
A tejfölt kimérjük egy tálba. Célszerű összekeverjük a tejfölt, majd úgy kanalanként kimérni. Nem kell precíznek lenne, csak durván kanalanként kimérni. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt és jól elkeverjük. Sózzuk (apránként), borsozzuk, összekeverjük, majd megkóstoljuk. Ha szükséges még fűszerezzük. Végül a citromlét is belekeverjük. Egy fóliával letakarjuk, majd a hűtőben, jól behűtjük. Kitűnő rántott ételek kísérőjeként.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai