Annyira finom, annyira egyszerű. A hűtést leszámítva gyorsan kész van. Nálunk mind elfogyott 🙂 Fitti lenne, de nem lett, mivel nem volt itthon és nem is kaptam a boltban teljes-kiőrlésű lisztet, így maradt a sima liszt, de bevált. Máskor is fog készülni. Alig kell hozzá valami, általában mindenkinél megtalálható hozzávalókból áll. Nem is húzom tovább a kíváncsiskodók figyelmét, rögtön a tárgyra térek 🙂
Íme a recept:
Tészta:
- 40 dkg liszt (teljes-kiőrlésű, ha van)
- 1 kk. sütőpor
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2 ek. tejföl
Töltelék:
- 1 ü. házi szilvalekvár
Tetejére:
- 1 tojás a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Belekeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Tésztává gyúrjuk, fóliába tesszük és a hűtőben 1 órát hagyjuk dermedni.
Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, majd 10×7 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A szilvalekvárral megtöltjük úgy, hogy az egyik felére 1-1 kiskanál lekvárt teszünk, majd a másik felét ráhatjuk, a széleit összenyomkodjuk. Éles késsel a tetejét bevagdossuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a felvert tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Családi füzetek: Kedvelt péksütemények
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai