Egy finom reggeli, ami mégsem a megszokott szendvics. Ez francia, kérem szépen. Ma indul a football világbajnokság is, simán el tudom képzelni ott is, kis falatokra vágva 🙂 Elkészítése nem bonyolult, bárki neki kezdhet, csak a hozzávalókat kell beszerezni, amiből talán a sajt az ami egy kis gondot jelenthet, mert nem minden boltban kapható. Én is így jártam vele, így vettem helyette ementáli sajtot, finom volt 🙂

Íme a recept:

Francia melegszendvics

Francia melegszendvics1Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér (nálam teljes-kiőrlésű rozs)
  • vaj
  • 10 dkg gruyere sajt (nálam ementáli a nagy-lyukú)
  • 8 szelet gruyre sajt (nálam ementáli)
  • 4 szelet sonka
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt, fekete bors
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A kenyereket megpirítjuk. A sütőt elő melegítjük  190 fokra. A megpirult kenyerek egyik oldalát vékonyan megkenjük vajjal. Egy szelet sajtot teszünk rá, majd egy szelet sonkát és végül megint egy szelet sajtot. Hmm 🙂 Egy tűzálló edényt vékonyan kivajazunk.

A tojást, tejet, sót, borsot és szerecsendiót habverővel összekeverünk, majd a kenyerek mindkét oldalát belemártjuk úgy, hogy mindenhol bevonja. A tűzálló tálba tesszük. Az előmelegített sütőben sütjük 20 percig, míg a pirítós szép aranybarna lesz. Ekkor rászórjuk a reszelt a sajtot, majd még 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt buborékozva, szépen megpiruljon.

Átlósan félbe vágva kínáljuk.

Jó étvágyat!

Francia melegszendvics 1

Francia melegszendvics 2

Francia melegszendvics 3

Francia melegszendvics 4Recept forrása: A világ kedvenc ételei: Sütés-főzés tejtermékekkel

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?