Egy finom reggeli, ami mégsem a megszokott szendvics. Ez francia, kérem szépen. Ma indul a football világbajnokság is, simán el tudom képzelni ott is, kis falatokra vágva 🙂 Elkészítése nem bonyolult, bárki neki kezdhet, csak a hozzávalókat kell beszerezni, amiből talán a sajt az ami egy kis gondot jelenthet, mert nem minden boltban kapható. Én is így jártam vele, így vettem helyette ementáli sajtot, finom volt 🙂
Íme a recept:
- 8 szelet kenyér (nálam teljes-kiőrlésű rozs)
- vaj
- 10 dkg gruyere sajt (nálam ementáli a nagy-lyukú)
- 8 szelet gruyre sajt (nálam ementáli)
- 4 szelet sonka
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt, fekete bors
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A kenyereket megpirítjuk. A sütőt elő melegítjük 190 fokra. A megpirult kenyerek egyik oldalát vékonyan megkenjük vajjal. Egy szelet sajtot teszünk rá, majd egy szelet sonkát és végül megint egy szelet sajtot. Hmm 🙂 Egy tűzálló edényt vékonyan kivajazunk.
A tojást, tejet, sót, borsot és szerecsendiót habverővel összekeverünk, majd a kenyerek mindkét oldalát belemártjuk úgy, hogy mindenhol bevonja. A tűzálló tálba tesszük. Az előmelegített sütőben sütjük 20 percig, míg a pirítós szép aranybarna lesz. Ekkor rászórjuk a reszelt a sajtot, majd még 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt buborékozva, szépen megpiruljon.
Átlósan félbe vágva kínáljuk.
Jó étvágyat!
Recept forrása: A világ kedvenc ételei: Sütés-főzés tejtermékekkel
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai