A dinnyeszezonnak már vége, hiszen pénteken volt Lőrinc nap. Ismeritek a mondást, ugye? 🙂 De nem kell lemondanunk télen sem a dinnyéről, bár a kinézetén kívül nem hasonlít a gyümölcshöz, viszont egyszerű, gyors és finom. Ételfesték helyett lehet természetes színezéket is használni, csak az ízre figyeljünk, hogy harmonizáljanak.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg darált, háztartási keksz
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. tortadara
- málnaszörp és/vagy piros ételfesték
- 1 mandulaaroma és/vagy zöld ételfesték
- kevés tej
Elkészítés:
A vajat a cukrokkal összedolgozzuk. Hozzágyúrjuk a kekszet, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Kétfelé vesszük a masszát.
Az egyikbe a málna szörpöt és/vagy piros festéket és a tortadarát keverjük. Ha szörpöt használunk, figyeljük oda, és ha szükséges adjunk még hozzá darált kekszet, hogy formázható maradjon.
A másikba a mandulaaromát és/vagy zöld ételfestéket gyúrjuk.
A piros kekszből golyókat formázunk, félretesszük. A zöld kekszből szintén golyókat formázunk, amiket utána kilapítunk, és piros golyókat bevonjuk vele. Mikor készen vagyunk az összessel, hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és kicsit megdermedjen. Mint egy dinnyét szeletekre vágva tálaljuk 🙂
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai