Tegnap rántott husit készítettem, de szerettem volna valami nem megszokott köretet. Így jött az ötlet, egy megszokott helyről vett ötlet, a Hasselback burgonya. A recept az ApróSéf oldaláról, tehát Gábortól származik 🙂 Nagyon finom, és egyszerű köret. Biztosan máskor is fogom még készíteni, főleg, hogy most nem mertem annyira bevágni a burgonyát, ahogy kellett volna, hogy tényleg szép legyező legyen belőle. De sebaj, így is szép lett! A receptben a hozzávalók egy burgonyára lesznek leírva, ezt kell megszorozni természetesen, mert hogy egy szem burgonya ebből nem lesz elég 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók 1 burgonyához:
- 1 közepes burgonya
- 4 teáskanál olívaolaj
- 2 nagy csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál reszelt trappista sajt (eredetileg parmezán)
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, bár ez nem kötelező. Bevagdossuk, de vigyázzunk ne vágjuk át. Kb. 2 mm-es távolságban vagdossuk be, úgy hogy szépen szétnyíljanak a szeletek. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Közben elkészítjük a kencét 🙂 A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Az olajhoz keverjük a fokhagymát, sót, sajtot, majd a burgonyára kenjük, úgy, hogy a szeletek közé becsorogjon.
Nekem maradt ki, ezt a tetejére kentem 🙂 Betesszük az előmelegített sütőbe 50 percre. Ha kész, még megszórhatjuk sóval, sajttal, de nem muszáj.
Különböző húsok mellé kiváló köret, de magában is elrágcsálható.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai