Jött a Párom születésnapja. Minden évben készítek neki tortát, idén sem volt ez másként. Most az Isteni finom csokoládétortára esett a választás. Gondoltam, ha már csoki, hát legyen a díszítés is csoki. Mivel autószerelő, így nem volt kérdés, hogy milyen csokoládédísz kerül a tetejére. Több helyen láttam már, hogy hogyan készítenek “rozsdás” ehető dolgokat. Mondjuk még szerszámot nem láttam, de pl. szivart igen 🙂 Így Én is készítettem ehető “rozsdás” szerszámokat. Nem sokat, és nem is tökéletesek, mágnes híján, nem tudtam olyan szépen kiemelni, de az Enyém, illetve a Páromé, aki meg is ette mind 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 doboz kakaópor
- 1 tábla csokoládé (ízlés szerint)
Elkészítés:
Az első és legfontosabb, hogy alaposan tisztítsuk meg, mossuk el a szerszámokat, de legfőképpen próbáljunk meg újakat használni, ami még nem olajos. Én is az újakat szereztem be a Páromtól :), persze az újakat is mossuk el!
A kakaóport egy tálba szitáljuk, úgy, hogy elég vastagon legyen benne, hogy a szerszámokat beletudjuk teljesen nyomni. Ha ez megvan, akkor szépen sorban, óvatosan beletesszük a szerszámokat, majd egy mágnes segítségével kiemeljük, nagyon óvatosan, hogy a minta amit hagy, ne sérüljön. Nekem nem volt mágnesem, ezért kicsit deformáltak lettek, de sebaj. 🙂
A csokoládét mikróban vagy gőz felett, ki hogy szereti felolvasztjuk. Semmiféleképpen ne adjunk hozzá se vajat, se olajat, csak a csokoládé legyen, különben nem dermed meg rendesen!
Egy kanál segítségével, vagy akár egy nyomózsákba töltve, az olvasztott csokoládéval kitöltjük a kakaóporban levő lenyomatokat. A tetejére kakaópont szórunk, hogy ott is “rozsdás” legyen.
Hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a csoki. Ha kész, akkor kivesszük a kakaóporból, kicsit lerázogatjuk, hogy a felesleges lejöjjön róla, majd felhasználjuk.
Én a fent is említett csokoládé tortára tettem.
Sok sikert és jó étvágyat! 🙂
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai