A kakaós csigát már megmutattam, most hozom a fahéjasat is. Nincs köztünk sok különbség, csak a töltelék más. A tésztája ugyanaz. Így akár egy adag tésztát kétfelé véve lehet készíteni kakaósat és fahéjasat is 🙂 Én is így készítettem. De most a fahéjasat mutatom meg nektek.
Íme a recept:
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 4 dl tej
- 7 g szárított vagy 2 dkg friss élesztő
- 2 tojássárgája
Töltelék:
- olaj
- fahéj
- kakaópor
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a 3 dl tejet. Az élesztőt egy kiskanál cukorral az 1 dl tejben felfuttatjuk.
A liszthez a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket és az élesztőt. Összegyúrjuk. 1 órán át kelesztjük, míg duplájára nő.
A fahéjat a cukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Kelesztés után kétfelé vesszük a tésztát, és az egyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük, rászórjuk a cukrozott fahéjat, és feltekerjük jó szorosan. Ezután kb. 1 cm-es karikákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és letakarjuk, hogy keljen még egy kicsit. A másik tésztával is így járunk el. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Takarjuk le, mert könnyen kiszárad, de semmi gond, egy kis melegítéssel újra finom, puhává varázsoljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai