Ne mindig burgonyát! Ráadásul van aki nem is szereti. 🙂 Na nem Én, Én szeretem, de néha jó kipróbálni olyat, amit még eddig nem. Fogalmam sem volt, milyen íze van a csicsókának. Nem mertem megkóstolni nyertes sem :). Viszont pozitív véleménnyel szolgálhatok. Kicsit édeskés, de ezt a sóval simán ellensúlyoztam. Különlegesen finom püré lett belőle. A Gombával töltött sertésszűz mellé kínáltam.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg csicsóka
- 2 ek. vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt, fehér bors
Elkészítés:
A csicsókát megpucoljuk. A zöldségpucolóval is könnyedén megpucolhatjuk, de késsel ki kell vágni belőle a mélyebben levő kis “görcsöket”. Apró kockákra vágjuk, megmossuk, majd sós vízben puhára főzzük. Figyeljünk, mert hamarabb megpuhul, mint a burgonya. Leszűrjük, majd a vajjal összetörtjük. Ízesítjük sóval, borssal és már kész is vagyunk.
Bármilyen hús mellé kínálhatjuk, ha alternatívát szeretnénk a burgonya helyett.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai