Mára nem ezt a receptet terveztem, de mivel ezt hoztam ma ebédre is, gondoltam megosztom veletek, hogy készült. Ez is medvehagymás, mert a hétvégén medvehagyma lázban égtem. De nagy valószínűséggel ez lesz idén az utolsó medvehagymás bejegyzésem, sajnos már nehéz belőle venni. Egy egyszerű rántott húst dobtam fel ezzel a töltelékkel. Ami nagyon is finom lett, úgy hogy jól tettem, amit tettem 🙂 Köretnek bármit adhatunk hozzá, nálam rizi-bizi készült.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 10 szelet csont nélküli karaj szelet
- ízlés szerint só
Töltelék:
- 1 csokor medvehagyma
- 200 g natúr sajtkrém
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (nálam cayenne-bors)
Panírozáshoz:
- liszt
- 5 tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd kiklopfoljuk, kicsit vékonyabbra, mint általában szoktuk (de itt mindenki ízlése szerint). Besózzuk és hagyjuk állni, míg a tölteléket összeállítjuk.
A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, a szárát eltávolítjuk. A leveleket apróra összevágjuk. A sajtkrémet egy tálba tesszük, belekeverjük a medvehagymát, majd sóval és borssal ízesítjük.
A hússzeleteket kiterítjük egy sütőpapírra, és a tölteléket elosztjuk rajtuk. Nekem 1-1 kiskanálnyi töltelék jutott a húsra. A hús közepére tegyük. A fázisfotón látható módon ráhajtjuk a húst. Tehát először mindkét oldalról egy kicsit, így nem fog kifolyni a töltelék, majd a felülről és alulról is ráhatjuk, és ha szerencsénk van, akkor összetapad. Ha mégsem, akkor egy hústűvel segíthetünk rajra.
A húsokat a szokásos módon bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy duplán panírozunk. Tehát liszt-tojás-prézli-tojás-prézli, így tuti nem folyik majd ki a sajtkrém.
Egy serpenyőben bő mennyiségű olajat hevítünk és húsokat megsütjük benne. Közepes lángon süssük, amíg a panír szépen megpirul. Akkorra tuti, hogy a hús is átsül.
Melegen, tetszés szerinti körettel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Medvehagymával készült további finomságaim:
Medvehagymás hajtogatott pogácsa
Medvehagymás háromszög
Medvehagymás fűszervaj
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai