Finom és egyszerű csirkeétel, ha egy kicsit másként készítenénk el a vacsorát. Ez egy egyszerűsített változat, bár nem tudom milyen a nehezített változat. Az biztos, hogy ez így finom és laktató. Ketten megettük az egészet vacsorára, pedig a recept szerint 4 adag 🙂 De ugye leves nem volt, így kétszer szedtünk.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 evőkanál vaj
- 1+3 evőkanál olaj
- 1 kis zöldpaprika
- 12 dkg csiperkegomba
- 60 dkg csirkemell
- 3,8 dl csirkehúsleves
- 2 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (nálam Cayenne)
- párolt rizs a köretnek
Elkészítés:
A gombát tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre a szárát is. A húst is tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra. A zöldpaprikát is kockázzuk fel.
Egy serpenyőben forrósítjuk fel a vajat és 1 evőkanál olajat. A paprikát és a gombát pirítsuk meg benne, mikor már kezdenek megpuhulni szedjük ki és tegyük egy tányérra. A serpenyőbe tegyük bele a csirkehúst, majd pirítsuk körbe. 1,25 dl húslevest öntsünk rá és forraljuk el. Addig főzzük, míg a leves teljesen elpárolog. Ekkor a csirkehúst is kiszedjük a tányérra a gomba és paprika mellé.
A maradék 3 evőkanál olajat a serpenyőbe tesszük, a lisztet hozzákeverjük, rántást készítünk. 1 percig pirítjuk. Húzzuk félre a tűzről és öntsük fel a megmaradt húslevessel, majd a tűzre visszatéve sűrítsük be, majd keverjük hozzá a tejfölt. Forraljuk össze, tegyük bele a félretett húst, gombát és paprikát. Ízesítsük sóval és borssal. Forraljunk rajta egyet, hogy minden összemelegedjen, majd párolt rizzsel azonnal tálaljuk.
Petrezselyemmel és zöld paprikacsíkokkal díszítjük.
Jó étvágyat!
Forrás: A takarékos család szakácskönyve
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai