Ki szereti a Twix csokit? Kezeket fel! Ez az első próbálkozásom, hogy házilag készítsek twixet. Most már okosabb vagyok 🙂 De már azt is tudom, hogy el fogom készíteni még egyszer. A csoki finom, mutatós és óriás nagy 🙂 Nagyon fontos, hogy tényleg valamilyen vajas kekszet használjatok, ami puha, nem pedig roppanós. Nekem nem sikerült ilyet vennem, de megállta a helyét ez is. A csokoládét is vékonyabban kenjétek, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 30 dkg csokoládé
- omlós keksz
Karamellhez:
- 3 tubus cukrozott, sűrített tej (a 150 g-os)
- 3 ek. juharszirup
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Egy téglalap formát kibélelünk sütőpapírral. Az én formám a kenyérformám volt, ami kb. 40 x 10 cm-es.
Először elkészítjük a karamellt. A sűrített tejet, juharszirupot és vajat alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
A csokoládéból 20 dkg-ot megolvasztunk és forma aljára öntjük a felét. Erre jön egy kekszréteg, majd a karamell fele, erre megint keksz és a maradék karamell. A megmaradt csokoládét ráöntjük, hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen megdermedni.
Ha megdermedt, kivesszük a formából és két pohárra (esetemben) vagy egy rácsra tesszük borítjuk. Ami az alja volt lesz a teteje, ami pedig a teteje volt, lesz az alja 🙂 A megmaradt 10 dkg csokoládét megolvasztjuk. Bevonjuk vele a csokoládét, szépen elkenjük az oldalán, majd a tetején a twix csoki mintájára kis hullámokat készítünk. Betesszük a hűtőbe, amint a csoki megdermedt kész.
Itt megnézhetitek a videót, ami alapján készítettem, bár most megnéztem, és eléggé elkapkodtam a készítését, ezért mondom, hogy lesz még egy kör 🙂
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai