“Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.” – Petőfi Sándor
Szeretem a szép színes faleveleket, szeretem a hűvös reggeleket, szeretem a kellemes napsütést és szeretem az őszi gyümölcsöket! Köztük, most a szilvát emelném ki. Hogy miért a szilvát, mert készítettem már belőle több mindent, most pedig megmutatom nektek a kedvenceimet.
1. Itt az első, melyet aztán egész télen, bármibe fel tudjuk használni, hiszen nagy darabok maradnak benne. Tudjátok már mire gondolok? 🙂 Persze, hogy a Szilvadzsemre.
2. És hogy mibe teszem bele a nagy darabos szilvadzsemet? A második szilvás kedvencembe, a Szilvás gombócba, ami nálam ebből készül.
3. Egy nagyon finom péksütemény tésztájába is beletölthetjük, ami még fitt is lehet, ha nem sima lisztből készül. Ez a Szilvalekváros párna.
4. Jöjjön végül egy recept, melybe a friss szilvát tehetjük, hiszen még is csak szezonja van! 🙂 Ez pedig nem más, mint nagy-nagy kedvencünk a Szilvás cobbler.
5. Egy recept pedig ráadásként, amit nem régen készítettem és ehhez is friss szilvát használjuk fel. Szilvás csokoládétorta, aminél a a szilva csokival párosítva, igazán ütős lett 🙂
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai