Itt vagyok, ragyogok! Mostanában nem igazán készítek újabb finomságot, inkább a meglévőket készítem, de ez csak az időhiánynak tudható be. Itt a tavasz és a kertes ház körül elég sok munka van. De most itt vagyok, hozok is egy extra gyorsan elkészülő kakaós csiga receptet, ami tényleg kész van 25 perc alatt!
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 500 g leveles, vajas tészta
- cukrozott kakaópor (lehet kakaóport cukorral összekeverni is)
- 2 evőkanál vaj
- 1 tojás
- porcukor
Elkészítés:
Az első és legfontosabb, hogy a sütőt kapcsoljuk be és melegítsük elő 200 fokra. 🙂 A vajat olvasszuk fel.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra. Itt lehet különbség tészta és tészta között. Lehet venni mélyhűtöttet, ezt előző este vegyük ki, hogy kiolvadjon. Van hűtött tészta is, amit nem szükséges még nyújtani sem. Ki milyet választ, a lényeg, hogy leveles, vajas tészta legyen.
Ha kinyújtottuk, akkor a vajjal kenjük meg a tésztát, majd szórjuk meg a cukrozott kakaóporral. Tekerjük fel a hosszabbik oldalánál kezdve, majd kb. 1 cm széles csigákra szeleteljük fel.
Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd a csigákat helyezzük bele. A tojást verjük fel, kenjük meg a csigák tetejét, majd az előmelegített sütőben süssük 10-15 percig.
Ha kész várjunk míg kicsit hűl, majd kevés porcukorral megszórva fogyasszuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai